Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η κυψέλη Πελίας και η εικόνα του κάτω μελισσοκομείου.

Η κυψέλη Πελίας που ανέφερα και σε προηγούμενες αναρτήσεις, συνεχίζει την ανάπτυξή της κτίζοντας τις κηρήθρες της ελεύθερα. Έχει φτάσει στα 3/4 περίπου του μήκους της κάθετης κηρήθρας. Κτίζει με κελιά εργατριών και τώρα προς το τέλος άρχισε να τα μεγαλώνει λίγο. Ωστόσο ο γόνος της είναι λίγο διάσπαρτος (παρουσιάζει αρκετά κενά). Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε πρόβλημα της βασίλισσας ή στο ότι οι κηρήθρες είναι πολύ καινούργιες. Θα φανεί στο προσεχές μέλλον αν θα διορθωθεί. Στα κενά του γόνου δεν επανέρχεται για να γεννήσει. Τα αφήνει άδεια.

Η κυψέλη κανονικά δεν διαθέτει πλαίσια, αλλά οι κηρήθρες κτίζονται 3 εκ φαρδύτερες από τις κοινές και είναι σταθερά κολλημένες στα τοιχώματα. Εγώ όμως (επειδή έχω τη λόξα να παρακολουθώ τι γίνεται μέσα στις κυψέλες και να κάνω συγκρίσεις, έφτιαξα 6 συνολικά πλαίσια ίδιας σχεδόν διάστασης με τα κοινά πλαίσια (1 εκ φαρδύτερα) αλλά σε κάθετη τοποθέτηση. Ο μελιτοθάλαμος της κυψέλης είναι ένα μικρό (μισό ύψος) πάτωμα που τοποθετείται από πάνω.

Να η εικόνα της:



Στο κάτω μελισσοκομείο τα πράγματα έχουν ως εξής:


Για το πάνω μελισσοκομείο θα γράψω προσεχώς. Υπόμνημα για τους συμβολισμούς, για όσους δεν εξοικειώθηκαν ακόμη, υπάρχει στην κορυφή της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου