Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Επιθεώρηση Οκτωβρίου

Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο τελευταίων επιθεωρήσεων, η κατάσταση στα μελίσσια παρέμεινε σχεδόν σταθερή. Το μέλι το βρήκα όπως το άφησα, μόνο λίγο περισσότερο σφραγισμένο. Ο γόνος κι αυτός συνεχίζει σε χαμηλά αλλά σταθερά επίπεδα. Μόνο η γύρη αυξήθηκε λίγο.
Πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα, πρόλαβα και έβγαλα όλα τα πλαίσια για τρύγο και κατέβασα πατώματα για να συμμαζευτούν τα μελίσσια. Ελπίζω να μην χειμωνιάσει μόνιμα και δεν προλάβουν να μαζέψουν άλλο μέλι. Η αλήθεια είναι ότι τους πήρα περισσότερο απ΄ όσο συνήθιζα μέχρι τώρα.
Υπολογίζω τον δεύτερο αυτόν τρύγο γύρω στα 70-80 κιλά. Το περισσότερο απ΄ αυτό το μέλι είχε μαζευτεί το καλοκαίρι. Τότε, ή είχε γόνο και γύρη επάνω στα πλαίσια οπότε δεν μπορούσα να το πάρω, ή δεν είχε ακόμη σφραγιστεί αρκετά.
Τώρα, όσο ο καιρός το επιτρέπει, πετάνε κάθε πρωί και φέρνουν μέλια. Βαρρόα δεν βλέπω ακόμη μέσα στις κυψέλες. Οι πληθυσμοί όμως μειώθηκαν αρκετά.

Να πως έχει η κατάσταση πριν να βγάλω τα μέλια:

Στο πάνω μελισσοκομείο:
Στο κάτω μελισσοκομείο:

Για όποιον βλέπει πρώτη φορά αυτά τα σχέδια: Στην κορυφή της σελίδας μπορείτε να βρείτε υπόμνημα που επεξηγεί τα χρώματα και τους συμβολισμούς. Κάνοντας κλικ στις εικόνες μπορείτε να τις μεγενθύνετε και ξανακάνοντας κλικ μεγαλώνει αρκετά για να διαβάσετε τις σημειώσεις κάτω από κάθε κυψέλη. Αν συγκρίνετε τα σχέδια με τα αντίστοιχα προηγούμενα θα παρατηρήσετε τον ρυθμό των αλλαγών στη διάρκεια του χρόνου.


1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, το φως της γεννήσεως του Θεανθρώπου να φωτίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων για περισσότερη Αγάπη, Αλληλοκατανόηση και Συμπόνια απέναντι σε αυτούς που υποφέρουν.
    Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2012 να είναι πιο ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή