Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Προϊόντα Κυψέλης. Μεταποίηση & δημιουργίαΧειμωνιάτικη ανάπαυλα των μελισσών μας αλλά δημιουργική διάθεση για μας που ο χειμώνας μας έκλεισε μέσα για τα καλά. Να λοιπόν μερικές ιδέες που άρεσαν πολύ, καθώς αποδείχθηκαν χρήσιμες και ωφέλιμες στους φίλους και γνωστούς μας.

Δημιουργίες με βάση τα πολύτιμα προϊόντα της μέλισσας! 
Όρεξη να 'χουμε....


Οι παστίλιες πρόπολης έχουν μεγάλη επιτυχία. Ειδικά αυτούς τους χειμωνιάτικους μήνες με τις πολλές ιώσεις, οι παστίλιες μας έσωσαν από αντιβιοτικά και επιπλοκές στον λαιμό. Θεράπευσαν και άφτες στη στοματική κοιλότητα. Τις συσκεύασα λοιπόν ανά επτά σε σακουλάκια με κατάλληλες ετικέτες και οδηγίες. Δεν σταμάτησα να φτιάχνω... έγιναν ανάρπαστες. Θυμάστε φαντάζομαι τη συνταγή...

Καλλυντικά από τα προϊόντα της κυψέλης!

Με βάση το κερί, το μέλι και την πρόπολη, μπορούμε να κατασκευάσουμε καλλυντικά για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι περισσότερο αποτελεσματικά από επώνυμα πανάκριβα προϊόντα, και γίνονται χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα. Με την συνδρομή των βοτάνων της φύσης, έφτιαξα κρέμες για το πρόσωπο, τα χείλια, τα χέρια, και το σώμα, με συνδυασμούς αιθέριων ελαίων που δίνουν ευχάριστα αρώματα στα εκλεκτά προϊόντα.  Το πώς κατασκευάζονται οι κρέμες δεν είναι του παρόντος, μια και δεν πρόκειται για δικούς μου  τρόπους και μεθόδους. Πολύ με βοήθησε το όμορφο blog στην διεύθυνση http://beautyelixirs.blogspot.com  μέσα από το οποίο μπορείτε να κατατοπιστείτε σχετικά με τις μεθόδους παρασκευής των κρεμών και των σαπουνιών.
Να μερικές ετικέτες των προϊόντων μου, που δείχνουν τα συστατικά που χρησιμοποίησα στις συνθέσεις μου:

Και για τις γιορτές.... συσκευασίες δώρου! 


Έπονται τα φυσικά σαπουνάκια με μέλι για τον καθαρισμό του προσώπου πριν την εφαρμογή της κρέμας.Και έτσι διαθέτουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα καλλυντικών για κάθε ανάγκη. Την σειρά αυτή την ονόμασα "Μέλισσα & Απόσταγμα" και έτσι, μαζί με το μέλι της κυψέλης μπορώ να διαθέσω και πρωτότυπα φυσικά βοτανικά προϊόντα.


Οι ιδέες δεν σταματούν. Τώρα πειραματίζομαι με το υδρόμελι, κρασί δηλαδή από μέλι. Οι φιάλες ωριμάζουν τώρα. Προσεχώς τα νέα.


Οι φιάλες ωριμάζουν τώρα. Προσεχώς τα νέα.

Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες δουλειές δεν μπορούν να γίνουν στην κουζίνα του σπιτιού... Να και μια γωνιά του χειμωνιάτικου εργαστηρίου μου.2 σχόλια: