Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Φτάσαμε στις 15 Μαΐου για να δούμε ζεστή ημέρα...

Και δεν την περιμέναμε μόνον εμείς... Μόλις βγήκε ο ήλιος και σταμάτησε ο βοριάς που ξέρανε τα λουλούδια, οι βασιλοπούλες μας ξεχύθηκαν για να συναντήσουν τους πρίγκηπές τους στην διαυγή λιακάδα! Είδα δύο να βγαίνουν από τις παραφυάδες τους αλλά και μια να την πετάνε την δύστυχη κουβαριασμένη έξω συνοδεία της νικήτριας αδελφής της, πριν προλάβει να απολαύσει το παρθενικό της ταξιδάκι. Κάποιες άλλες, αδελφομένες ξεκίνησαν μαζί, παρασύροντας και ένα μικρό κομμάτι του σμήνους σε σμηνουργία. Ένα σμάρι ενός πλαισίου με δύο παρθένες! Το πρόλαβα και το σπίτωσα ξανά, αφήνοντας την μία έξω.

Τα μελίσσια στεγνά από μέλι, με την βοήθεια των τροφοδοτήσεων έφτασαν στην παρακάτω εικόνα:

Το πάνω μελισσοκομείο:





και το κάτω μελισσοκομείο:


Τώρα που αρχίσανε οι χωρισμοί και οι επεμβάσεις (πολλές λανθασμένες) δεν θα είναι εύκολο στον αναγνώστη να κρατήσει σειρά στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν.  Η εξέλιξη είναι τώρα πιο γρήγορη και υπάρχουν ενδιάμεσες επεμβάσεις που δεν σημειώνονται. Οι θέσεις των κυψελών θα αλλάζουν, οι αριθμοί των νέων παραφυάδων θα προστίθενται, κάποιες θα ενώνονται, κάποιες θα είναι μαζί σε μια διόροφη κυψέλη, κάποιες μόνες τους... Θα μπορούσα να σταματήσω τις δημοσιεύσεις της εικόνας του μελισσοκομείου, αλλά πάλι σκέφτομαι πως αφού την κάνω που την κάνω την δουλειά, ας υπάρχει για το αρχείο. Ίσως κάποιοι να ενδιαφέρονται.

Το υπόμνημα για τους συμβολισμούς θα το βρείτε στην κορυφή της σελίδας. Οι εικόνες μεγαλώνουν διπλά αν κάνετε κλικ επάνω τους ξανά. Για να καταλάβετε τις σημειώσεις που έχω κάτω από κάθε κυψέλη πρέπει να συγκρίνετε με τις προηγούμενες αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου